Coaching

Bethlehem Consultancy kan door haar inlevingsvermogen, rust, ervaring en kennis prima ingezet worden voor coaching van medewerkers en management. Daarnaast kan ze ook sparringpartner zijn bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën of besluitvormingsprocessen.

Luisteren

Een succesvolle coach heeft een aantal belangrijke vaardigheden nodig. Vooral vanuit de sportwereld weten we dat er veel verschillende coachtypes zijn.

Misschien niet altijd, maar toch in de grote meerderheid van de gevallen begint het met goed kunnen luisteren. Door goed te luisteren wordt veel informatie verkregen en wordt een band opgebouwd. De ander voelt zich gehoord.

Uitgaan van het positieve

Uiteraard is het bij de start van een traject noodzakelijk om vast te stellen wat het achterliggende motief is voor coaching. Gaat het om ontwikkeling/groei (persoon/team) of gaat het om een probleemsituatie.

Bethlehem Consultancy kiest voor een open; begrijpbare en praktische  aanpak. Onderdelen hierbij zijn:

  • Uitgaan van oplossingen en kansen, niet van problemen;
  • Aanboren van krachtbronnen (wat gaat goed, waar ben je trots op en hoe is dat gelukt)
  • Doelen stellen, perspectief bieden, overzicht/structuur aan (laten) brengen.
    (iemand moet weten waar hij uit wil komen en hoe hij dat kan bereiken)
  • In beeld hebben wat je nodig hebt om het doel te bereiken.
  • Eigen keuzes maken. Is wat ik wil haalbaar.

Motiveren

Ieder mens is verschillend. Iedere situatie is anders. Dat vraagt om maatwerk. Het creëren van intrinsieke motivatie bij het individu of het team is het doel. Vanuit deze motivatie kunnen resultaten behaald worden. Er is niets zo motiverend als het zien van resultaten van een inspanning.

U zoekt HR coaching voor uw organisatie?

Meer weten over onze diensten of direct advies nodig?

Benieuwd naar de HR mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvend eerste adviesgesprek. We zijn hiervoor bereikbaar per telefoon (06-29572675) en uiteraard ook via de email (info@bethlehemconsultancy.nl).

Maak ook gebruik van onze jarenlange kennis en ervaring op HR gebied!

Neem contact op voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek.

Freerk Bethlehem
HR Consultant

Foto Freerk Bethlehem - HR Consultant